Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مسعود حسنی در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع پتروشیمی پارس اظهار داشت: این شرکت در منطقه ویژه انرژی پارس واقع شده که فعالیت‌های اجرایی آن در سال 78 آغاز شده است. کل سرمایه‌گذاری ارزی این مجتمع 720 میلیون دلار و سرمایه‌گذاری ریالی 2835 میلیارد ریال بوده است. 50 درصد سهام شرکت پلیمر آریا ساسول نیز متعلق به شرکت پتروشیمی پارس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه واحد استحصال اتان تحت لیسانس لینده آلمان است، گفت: خوراک این واحد از پالایشگاه‌های اول و دوم مجتمع گازی پارس جنوبی توسط دو خط لوله به میزان 19.8 میلیون تن در سال جهت تولید 1.5 میلیون تن اتان، 870 هزار تن پروپان، 510 هزار تن بوتان و 110 هزار تن گسولین است. گاز سبک باقی مانده نیز با یک خط لوله 56 اینچ به مجتمع گاز پارس جنوبی برگشت داده می‌شود. اتان تولیدی به عنوان خوراک الفین نهم و دهم به آریا ساسول و پتروشیمی جم ارسال می‌شود و پروپان و بوتان تولیدی نیز صادر می‌شود. گسولین نیز به عنوان خوراک پتروشیمی جم و شازند اراک ارسال می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی پارس همچنین گفت: واحد اتیل ‌بنزن تحت لیسانس شرکت europa polymeri است که خوراک این واحد نیز 175 هزار تن اتیلن از واحد الفین نهم پتروشیمی آریا ساسول 480 هزار تن بندزن که مقدار 430 هزار تن از واحد آروماتیک چهارم پتروشیمی نوری و 50 هزار تن دیگر از پتروشیمی بوعلی که خارج از کشور تامین می‌شود. 645 هزار تن اتیل ‌بنزن در سال تولید می‌شود که به عنوان خوراک واحد استایرن منومر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در ادامه به توضیحی درباره واحد استایرن منومر ارائه کرد و گفت: این واحد نیز تحت لیسانس polymeri  europa گفت: 645 هزار تن اتیلن بندزن در سال از واحد اتیلن بندزن تامین می‌شود. 600 هزار تن استایرن منومر که حدود 30 درصد محصول جهت صادرات ارسال می‌شود و 70 درصد باقی مانده جهت تامین نیاز داخلی است. 14000 تن در سال نیز مخلوط بنزن تولوئن به عنوان محصولات جانبی به پتروشیمی نوری ارسال می‌شود.

وی در ادامه گفت: براساس مطالعات صورت گرفته در تلاش هستیم با تولید استایرن منومر 6000 میلیارد تومان سود سالانه را به 10 هزار میلیارد تومان برسانیم.

حسنی خاطرنشان کرد: وضعیت تولید و صادرات 6 ماه اول امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده است. بنابراین برای توسعه آینده باید سرمایه‌گذاری در راستای تامین خوراک انجام دهیم که در این راستا مطالعاتی روی چند تن اسب صورت گرفته که به زودی نهایی خواهد شد.

مدیرعامل پتروشیمی پارس با بیان اینکه به دنبال ایجاد زنجیره پلی پروپیلن هستیم، گفت: در استایرن شاخه‌های جدیدی را پیگیری خواهیم کرد تا محصولاتی که در کشور تولید نمی‌شود و وارداتی هستند را تولید کنیم. اکنون زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی کمتر از 10 درصد در داخل کشور تولید می‌شود و اکثرا خام‌فروشی می‌کنیم.

وی افزود: عملکرد 6 ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد که در تولید اتان 6 درصد، اتیل بندزن 17 درصد و استایرن منومر 20 درصد افزایش داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه برای حفظ زنجیره ارزش در منطقه عسلویه با پتروشیمی‌های همجوار برای مصرف خوراک هماهنگی صورت گرفته، گفت: با مجتمع گاز پارس جنوبی برای ذخیره‌سازی و فروش هماهنگ اقداماتی انجام شده و بخشی از تولید پروپان و بوتان نیز برای افزایش ارزش حرارتی به شبکه گاز سراسری تزریق می‌شود.

وی با بیان اینکه در 6 ماهه اول سال جاری افزایش تولید 10 درصدی را داشته‌ایم، یادآور شد: این در شرایطی است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، تحریم‌ها افزایش یافته است.

وی ادامه داد: تولید استایرن تا پایان سال آینده 25 درصد افزایش تولید خواهد داشت که از این میزان تاکنون 7 درصد محقق شده است. در زمینه تولید اتیلن بندزن نیز تاکنون 20 درصد افزایش تولید داشته‌ایم.

وی ادامه داد: همچنین صادرات استایرن منومر به عنوان یک از محصولات اصلی این مجتمع در 8 ماه اول امسال 31.5 درصد رشد را نشان می‌دهد و اگر تحریم نبودیم این میزان به 80 درصد افزایش می‌یافت.

وی با بیان اینکه تاب‌آوری تنها نباید در شرایط سخت وجود داشته باشد، گفت: تاب‌آوری در فرصت‌ها هم وجود دارد. اگر در فرصت‌ها تاب‌آور نباشیم بی‌فایده است.

حسنی در ادامه بیان کرد: در سال 90 قیمت نفت به بالای 100 دلار رسیده بود و با صادرات 3 میلیون بشکه در روز 30 میلیارد دلار درآمد طی 100 روز برای کشور حاصل شد که 20 درصد بودجه سال 98 و 219 درصد از سال 90 را شامل می‌شود اما آن زمان نیز تاب‌آور نبودیم.

وی گفت: تداوم تولید اقتصادی، حفظ محیط زیست و توجه به جامعه پیرامونی از جمله عوامل توسعه پایدار صنعت در کشور هستند که باید این عوامل در پتروشیمی به کار گرفته شوند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بودجه پتروشیمی درآمد قیمت نفت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۶۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی

نشست معاون اول رییس جمهور با فعالان صنعت پتروشیمی صبح امروز برگزار و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر در نشست فعالان صنعت پتروشیمی با اشاره به تعامل و رابطه خوب و سازنده دولت سیزدهم و فعالین صنعت پتروشیمی تاکید کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود که در این راستا قرارگاه پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

مخبر ادامه داد: باید طرح های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح ها و پروژه های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود و همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع بصورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

وی با تاکید بر اینکه نفت، گاز و پتروشیمی جزو مزیت های جدی کشور است، خاطر نشان کرد: تاکنون سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده است و نتوانسته ایم در صادرات گاز در جهان پیشرو باشیم و انتظار می رود در سال جاری با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی و همچنین اعتماد بازار سرمایه، فعالان اقتصادی و مردم به صنعت بزرگ پتروشیمی در راستای جهش تولید، شاهد عملکرد بیش از گذشته این بخش در اقتصاد کشور باشیم.

مخبر بر ضرورت تامین انرژی،‌ برق و آب مورد نیاز پتروشیمی ها با تکیه بر انرژی های تجدید پذیر و همچنین طرح های شیرین سازی آب توسط شرکت های پتروشیمی تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور تعاملات و دیپلماسی بین المللی دولت سیزدهم را فرصتی بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان و تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهم ترین ظرفیتهای مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد کشور با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت های پتروشیمی فراهم شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم جلوگیری از خام فروشی در صنایع پتروشیمی بر راه اندازی طرح های تبدیل متانول به بنزین در پتروشیمی ها تاکید کرد.

همچنین در ابتدای این جلسه احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گزارشی در خصوص نقش شرکت های پتروشیمی در شاخص های کلان اقتصاد ملی ارائه کرد که تولید قابل فروش 52,6 میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال 1402، اشتغال زایی مستقیم 143 هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از 28.5 درصد برنامه سوم به 40.6 درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از 67 میلیون تن بین سالهای 97 تا 99 به 82 میلیون تن در دولت سیزدهم ارائه کرد.

همچنین طبق این گزارش 56 طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی 44 درصد و ظرفیت اسمی 35 میلیون تنی عملیاتی خواهد شد که 10 طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
در این جلسه همچنین مدیران عامل شرکت ها و هلدینگ های پتروشیمی درباره راه حل های رفع مشکلات و مسائل این صنعت در تداوم توسعه صنایع و رشد تولید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا باید محصولات اسرائیلی را تحریم کنیم؟/حامی قاتلان نباشیم+ فیلم
  • راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی پتروشیمی ایلام بهترین فرصت برای توسعه استان ایلام
  • تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل
  • جهش کیفی و کمی تولید با مشارکت مردم تحقق می‌یابد
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • رویداد «صدرا» بهترین فرصت برای تبادل اندیشه‌ دانشجویان و صاحبان صنایع است
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند