Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@22:26:19 GMT

زنگنه: صادرات گاز را ۹۰ درصد افزایش دادیم

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۱۸۷۴

زنگنه: صادرات گاز را ۹۰ درصد افزایش دادیم

به گزارش مهر به نقل از وزارت نفت، بیژن نامدار زنگنه در آئین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نفت با بیان اینکه پارس جنوبی به معنای واقعی مهمترین طرح توسعه ملی ایران است که در یکصد سال اخیر اجرا شده است، یادآوری کرد: نخستین قرارداد توسعه میدان گازی پارس جنوبی مهرماه سال ۱۳۷۶ امضا شد و تا میانه سال ۱۳۸۴ معادل ۱۰ فاز پارس جنوبی به بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دولت‌های نهم و دهم طرح‌های توسعه فازهای ۶ تا ۸ پارس جنوبی تکمیل شدند و در خردادماه ۱۳۸۹ قرارداد برای ۱۰ فاز بعدی امضا شد، تصریح کرد: این طرح‌ها بیشتر با پیشرفت ۵۰ درصدی به دولت یازدهم منتقل شد که در این دولت تکمیل شد.

دلار پارس جنوبی را نساخت

وزیر نفت با بیان اینکه برای اجرای طرح‌های پارس جنوبی آنها را اولویت‌بندی کردیم و سرانجام خوشحالیم که اکنون و پس از هشت سال برداشت گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی ۲.۵ برابر شده و از روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است، تصریح کرد: در این هشت سال نزدیک ۲۵ میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه‌گذاری شده است.

زنگنه گفت: با افزایش برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و دیگر میدان‌های گازی توانستیم به رکورد تولید روزانه هزار میلیون مترمکعب دست یابیم.

وی با اشاره به اینکه با اتکا به افزایش تولید گاز از پارس جنوبی افزون بر حجم عظیمی از اتان و مایعات گازی که در اختیار پتروشیمی و صنایع پایین‌دستی قرار گرفت صادرات کشور ۹۰ درصد و تحویل گاز به نیروگاه‌ها ۸۰ درصد افزایش یافت، ادامه داد: همچنین پوشش گازرسانی کشور به بی‌سابقه‌ترین رقم تاریخی یعنی ۹۵ درصد کل جمعیت شهری و روستایی و تعداد روستاهای گازدار از ۱۴ هزار روستا به بیش از ۳۳ هزار روستا رسیده است.

وزیر نفت با یادآوری اینکه در این سال‌ها بخش قابل توجه‌ای از وقت خود را به‌صورت مستقیم به پارس جنوبی اختصاص دادم خطاب به رئیس جمهوری گفت: پارس جنوبی یکی از اهدافی است که آرزو داشتم ده‌ها مورد از آن را در کشور داشتیم تا به اهداف چشم‌انداز برسیم. پارس جنوبی تجلی عشق و اراده جوانان و مدیران جوان عاشق ایران بود که تلاش کردند پرچم ایران را به اهتزار در آوردند. دلار پارس جنوبی را نساخت، بلکه عشق مدیران برای سربلندی ایران و افتخار برای ایران بود که پارس جنوبی را ایجاد کرد.

ریل‌گذاری برای آینده پارس جنوبی

زنگنه با بیان اینکه تولید در سکوهای فاز ۱۴ پارس جنوبی از مدتی پیش آغاز شده و تاکنون حدود ۳۶ میلیارد مترمکعب از چهار سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی برداشت شده است، تصریح کرد: پالایشگاه این فاز هم که با مشکل مدیریتی همراه بود با وجود تلاش ما برای بهره‌برداری در این دولت آماده نشد و اواخر امسال عملیاتی می‌شود.

وی از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین فاز این میدان مشترک یاد کرد و گفت: امضای قرارد این طرح با شرکت‌هایی از فرانسه و چین امضا شد اما آنها با اعلام تحریم‌ها کناره‌گیری کردند و قرارداد توسعه این فاز سرانجام به پتروپارس واگذار شد، نخستین برداشت از این فاز اواخر امسال محقق می‌شود.

وزیر نفت به ریل‌گذاری انجام شده برای آینده پارس جنوبی اشاره کرد و با بیان اینکه امسال برداشت ۴۰ میلیون مترمکعب گاز جدید از پارس جنوبی عملیاتی می‌شود، تصریح کرد: مهمترین کاری که پس از این باید در پارس جنوبی انجام شود و ما طرح کلی آن را در قالب سندی تهیه و به دولت آینده تقدیم کردیم، جلوگیری از افت فشار پارس جنوبی و حفظ و نگهداشت تولید از این میدان است که به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

زنگنه گفت: ما برای حفظ و نگهداشت تولید در میدان مشترک پارس جنوبی کار را آغاز کردیم به‌عنوان نمونه قراردادی با شرکت اوتی‌سی برای تولید کمپرسورهای مناسب با هدف فشارافزایی در دریا و خشکی امضا شده است.

وی در پایان از مدیران عامل شرکت ملی نفت ایران و به‌ویژه رکن الدین جوادی، علی کاردر و مسعود کرباسیان، مدیران شرکت نفت و گاز پارس، وزیران پیشین نفت، سازمان برنامه و بودجه و از صدها پیمانکار اصلی و فرعی و ده‌ها هزار مهندس و کارگری که به‌صورت ناشناخته برای توسعه پارس جنوبی تلاش کردند، قدردانی کرد و گفت: این کار بزرگی است که متعلق به ملت ایران است و من از حمایت‌ها و اعتماد جنابعالی (رئیس جمهوری) تشکر می‌کنم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو کرونای دلتا موج پنجم کرونا طرح ساماندهی فضای مجازی تنفیذ حکم ریاست جمهوری صادرات گاز وزارت نفت طرح توسعه ملی المپیک 2020 توکیو کرونای دلتا موج پنجم کرونا طرح ساماندهی فضای مجازی تنفیذ حکم ریاست جمهوری میلیون مترمکعب میدان مشترک پارس جنوبی امضا شد طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۱۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳

در گفتگوی ویژه خبری موضوع تنظیم بازار کالا‌های اساسی با مشارکت تشکل‌ها مورد بررسی قرار گرفت و آقای پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و آقای کاشانی رئیس اتحادیه سراسری تولیدکنندگان تخم مرغ به سوالاتی پاسخ دادند.

پیمان پاک گفت: وقتی عرضه از تقاضا فزونی بگیرد و اختلاف داشته باشد، تنظیم بازار محقق نمی‌شود، وقتی شما نتوانید تولید را تثبیت کنید و با هرگونه سیاست و فشاری نمی‌توان به ثبات و تعادل دست پیدا کنیم. کالای تخم مرغ در این زمینه یک نمونه است و ما طی سال گذشته رشد و رونق تولید داشتیم و در کنار آن برای افزایش عرضه باید به تولید کننده هم اطمینان بدهیم. ما در ۶ ماهه اول سال به دلیل افزایش دما کاهش مصرف را داریم و در شش ماهه دوم افزایش تقاضا داریم. برای تنظیم این موضوع، یک راه این بود که دولت با همراهی بخش خصوصی، برنامه ریزی کند مازاد عرضه را به بازار کشور‌های اطراف صادر کند.

در ادامه کاشانی گفت: سال ۱۴۰۰، واردکننده تخم مرغ بودیم و با حضور دولت جدید با واگذاری کلیه وظایف تولید و صادرات به تشکل ها، سال ۱۴۰۱، ۵۴ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ رقم صادرات به ۱۳۷ هزار تن رسیده که این رقم بسیار قابل توجه است. هدفگذاری ما برای امسال ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن صادرات است. ترکیه که کشور رقیب ما است، امسال نسبت به آنها تولید بهتری داشتیم. در سال ۱۳۹۹، ۹۰۰ هزار تن تولید تخم مرغ ما بوده، امسال این میزان به ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است.

او افزود: در گذشته صادرات سنتی به عراق یا افغانستان داشتیم، اما اکنون به قطر، امارات، ترکمنستان و حتی در مقاطعی به پاکستان صادر کنیم. اولین محموله صادرات به روسیه نیز هفته آینده ارسال می‌شود. روسیه یکی از کشور‌هایی است که ضوابط بهداشتی سختی دارد، اما برای نخستین بار صادرات این کالا به روسیه انجام می‌شود. 

پیمان پاک در خصوص تامین نهاده گفت: ۷۰ درصد قیمت تمام شده مرغ و تخم مرغ در حوزه نهاده‌ها است در یک سال گذشته هدف وزارت جهاد این بوده که قیمت تمام شده تولید را کاهش دهد. از جمله نکات مهم در هزینه تمام شده تولید طیور، بخش نهاده هاست. نهاده‌ها امروز به صورت مدت دار و در یک بازه مشخص با ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار می‌گیرد. این الگو در تولید مرغ نیز اجرا خواهد شد. وقتی مرغدار بداند که برای شش ماه آینده، نهاده دارد، افزایش تولید اتفاق می‌افتد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی پارس ایر به پروازهای خراسان جنوبی پیوست
  • جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد/ واردات ۱۳ درصد کاهش یافت
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • ثبت ۱۲۵۳ تولد نوزاد در خراسان جنوبی
  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • افزایش جابناختگان در سیل برزیل/ ۱۰۵ تن ناپدید شدند
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳